Kenapa ramai cakap FOREX itu HARAM (sebab..)

Kenapa ramai cakap FOREX itu HARAM.. Tengok video ini baru faham ! Learn more about how you can multiple your wealth …

πŸ”₯1

Get Free Job Alerts in Your Email – Subscribe Now

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new jobs by email.

Join 767 other subscribers

31 Comments

  • @hishamrosman4176

    February 14, 2024 - 3:48 am

    KALAU PANDAI TRADE BOLEH CUBA SEMUA FINANCIAL TRADING? X SEMSTI FOREX..DN INGAT BELJAR DULU JGN MUDAH PERCAYA DGN SCAMMER..SBB SAHAM DN FOREX BYK SCAMMER…BLEJAR SMPI TAHU DN MAKE SURE DUIT DEPO ADALAH DUIT LEBIHAN BKN DUIT NAK GUNA BULAN INI INGAT TU

  • @empunchannel6168

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Jika anda mengatakan forex itu Haram. Maka jangan guna pakai wang kertas.

  • @empunchannel6168

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Haram bagi yg tak tahu.
    Tidak haram bagi yg tahu.

    Belajar sehingga menjadi Pakar sesuatu Bidang

  • @kingkai3862

    February 14, 2024 - 3:48 am

    πŸ‘

  • @puracendana2736

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Kalau nk ikutkan saya ada byk pertanyaan dlm kepala ni….kalau tanya nanti tak balas pulakπŸ˜…

  • @bignasx1693

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Persoalan lain yg timbul, what they have to offer in return? Kalau sell, duit keluar, then dapat apa? Kalau buy pula dapat duit tapi apa pulak yg trader bagi in return? Nilai matawang yang x sama(?)πŸ€”

  • @musickaroke469

    February 14, 2024 - 3:48 am

    betul bang

  • @TerraRossa-vd8wn

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Kalau perasan yang sibuk cakap ini haram itu haram tengok la Income dia dulu,
    apa pun pekerjaan hukum dia harus dan boleh berubah jadi haram.

    musim perang NGO NGO sibuk buat ads derma markup 30%, itu la HALAL,
    segala gala barang, loan, pembelian, dekat Malaysia ni smua ada TAX (HARAM),
    gaji underpaid , kerja lebih masa, itu la HALAL, undang undang hak perkeja wajib dapat rehat 30-40min setiap 5 jam berkerja adakah apply ? Pejabat buruh la paling sampah, itu la HALAL.

  • @lumbungprofitkemakmuran

    February 14, 2024 - 3:48 am

    manusia harus pilih mana yang terbaik untuk diri sendiri, konsep dagang niaga sudah next level , jangan menjadi bodoh dengan menerapkan nilai nilai dagang masa lalu jaman batu dan sekarang sudah jauh lebih maju. negara negara arab seperti abudhami, UEA, Qatar adalah negara yang bisness utama mereka adalah financial markets, sementara dekat sini tengah masalah haram/halla

  • @nikanohito1919

    February 14, 2024 - 3:48 am

    8:25 konsep 10x tu mcm sistem quantum metal

  • @brothershah3470

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Spot market, maksudnye pembelian atau jualan harga fx tertentu, pada harga semasa instrument tersebut dinyatakan, dgn tujuan mendapatkan selisih harga spot utk keuntungan. Sama dgn CPO, beli atau jual, harga spot/harga hadapan utk mendapata selisih harga CPO utk keuntungan, right…so CPO halal ke haram?? Ramai kata halal, alasan, pasaran utk benda makanan, berkontrak, ada bursa…..jammed..!! Anda nak beli stock/saham, contoh TNB, RM100,000 pada harga RM7.50…cer cerita kata sy, apa tujuan nak beli Saham TNB on the 1st place?? Nak carinkeuntungan , right..!! So cer cerita kat kami, untung tu leh dapat on the spot ke beli saham TNB tu..?? Bukan ke investor pun mencari selisih harga 7.50 kpd 7.55…beza 5sen utk keuntungan..!! Ha.
    kan dah Jammed..mu.. At the end, nak monitized utube content…hahaha

  • @domba254

    February 14, 2024 - 3:48 am

    hampir semua bank jual beli forex bos haha

  • @user-fz6rc6yj9g

    February 14, 2024 - 3:48 am

    SYUKUR ALHAMDULILLAH — Aku belum BERBUAT BENDA HARAM FOREX ITU. WALAUPUN MULANYA SANGAT MENCABAR IMAN.MANA TIDAKNYA TENGOK KAWAN2 YANG SUDAH BUAT RUMAH SEBESAR MAHLIGAI & PAKAI KERETA SUPER CAR. MAKANYA MAKAN WANG HASILNYA TRANSAKSI FOREX MACAM MENEMPA SPOT DALAM NERAKA JAHANAMLAH. PATUTLAH MUKA PEDAGANG FOREX MACAM SETAN TINGKAH LAKU MACAM LAHANAT — MAKAN HASIL HARAM RUPANYA.

  • @mohdzaidi1631

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Saya setuju sgt pendpt dr. Lagi pun tiada potongan zakat pendptan. Kena ada fizikal. Contohnya system heng seluruh dunia mcm mana??? Digital money pun rasa was2…setiap pembaharuan mesti ada kelemahannya. Tepuk dada tanya iman. Nampak canggih/cerdik tapi kebodohan tak nampak. Akhir zaman takut tergolong terikut ke lubang biawak… Skrg Mmg byk guna terdedah jewis system…

  • @sunday_9747

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Mcmni tng e-wallet haram ke.?

  • @Wiqrun-tm9gx

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Ini Lagi Sorang Buat Hall πŸ˜‚πŸ˜‚
    Harus Mendalam Kajinya ,, Kalau Nak Tentukan Halal Atau Haram ..

  • @Mycikang

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Dr Adam memang terbaik πŸ‘πŸ’―

  • @kupikapoji8445

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Forex best kalau kita dah master tentang forex niii…financial freedom

  • @ballgusd

    February 14, 2024 - 3:48 am

    kalau 1j tkkn nk tukar kt money changer

  • @mohdshalleh8467

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Adoiii..tak habis2 lg dgn forex..mcm la semua yg komen ni takde buat mortgage, personal loan & credit card dgn bank2…riba tu sejak bila halal ya..???

  • @nursarahazhar

    February 14, 2024 - 3:48 am

    dr, boleh ke dr terangkan dengan lebih spesifik impak main forex kepada kewangan individual, ataupun impak kepada ekonomi.

    mungkin orang akan lebih faham kalau macam tu. yang saya faham dari segi ekonomi, kalau main dengan nombor kosong ni (sama ada forex, crypto atau stock), dia buat satu bubble yang akan pecah bila sampai kemuncak. pastu orang yang kat bawah hilang duit, hanya orang yang atas dapat.

    tolong betulkan kalau ada silap..

  • @syamfireshark9425

    February 14, 2024 - 3:48 am

    menarik tajuk ni,

    bagi yang nak menyimpan, cagar dan invest dalam gold, ade kelulusan dan syariah complian boleh juge roger saye, thank.
    chart and analisis gold kita boleh seat up.😁

  • @raniebintimasri533

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Ada ke org nak tukar ringgit dengan ringgit…aku rasa orang tak waras je…

  • @ameraouldaniel4719

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Dan kalau trade gold haram jugak ke ?

  • @ameraouldaniel4719

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Tumpang tanya kalau dapat on the sport duit tu dalam acc takpa ke ?

  • @EasyWan

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Dulu pun sy forex trader…sy trader masa sy bujang…yes betul best bila profit…kalau betul2 belajar, analisa, news, fundamental analisis…memang akan faham pattern forex trading ni..sy berhenti forex bila dh kawin…tak sanggup bagi makan anak bini…sebab majlis fatwa kata haram…

    Biar lah dulu…jika satu hari nanti forex trading ni dh halal…baru sy trade semua…

    Duit hasil forex sy jelas kn hutang interest bank yg bank kenakan pada sy…bank pun boleh dapat hasil untung 2x ganda hasil dari interest…tu pun riba cik bank uit…

  • @jasnikamuradin2806

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Thank you Dr. Penjelasan yg sangat mudah difahami oleh rakyat marhaen seperti saya

  • @embongtiktok.6601

    February 14, 2024 - 3:48 am

    ASB pun haram Selangor

  • @BloopersHery

    February 14, 2024 - 3:48 am

    steady DR ..

  • @zaimnadzmi7494

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Mohon maaf ya Dr.
    Kalau tak keberatan, boleh Dr terangkan pasal konsep Sukuk dan Al-Wadiah dalam skop kewangan Islam? By the way, saya sedang menuntut dalam jurusan Kewangan Islam.

  • @Noriz_chanel

    February 14, 2024 - 3:48 am

    Kerajaan LG MKN hasil rakyat,padahal negara belum miskin,tanah semua kerajaan ambik, padahal tanah nie milik Allah,,hasil cukai, rakyat yang miskin,

Comments are closed.